Verkeer en bereikbaarheid

Programma
 

Starttijd Run Afstand
10.00 uur 10 km (vanaf 16 jaar)
11.30 uur Rabobank 10 Miles
13.45 uur 5 km (vanaf 12 jaar); inclusief Talentenrun 15 t/m 22 jaar
14.45 uur College Run (3,5 km) voor scholieren uit voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs)
15.30 uur Bambinorun 4 t/m 6 jaar 400 m
15.40 uur Kidsrun 7 t/m 8 jaar 1000 m
15.50 uur Kidsrun 9 t/m 10 jaar 1000 m
16.00 uur Kidsrun 11 t/m 12 jaar 1000 m


Parcours
De start is op de Roerkade. Deze is net als voorgaande edities voor alle verkeer afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de St. Wirosingel. De finish van alle lopen is op de Markt in Roermond.

De Kids Run voert via de Roerkade, Kraanpoort, Markt, Varkensmarkt, Bergstraat, Brugstraat, Roerkade terug naar de Markt.
De grote afstanden leiden de hardlopers vanuit het centrum via Roerkade, Kraanpoort, Markt, Varkensmarkt, Steenweg, Munsterplein, Paredisstraat, Neerstraat en Molenstraat richting Herten. Vanaf de Rode Brug en Voorstad St. Jacob voert het parcours via de Steenen Brug, Roerkade en Kraanpoort terug naar de Markt.
U kunt de verschillende parcoursen bekijken via www.roermondcityrun.nl/runs/programma/.

Wij vragen alle bewoners die tijdens de Rabobank Roermond City Run hun auto willen gebruiken, deze niet op het parcours te parkeren.

Verkeershinder tijdens de Roermond City Run
De organisatie van de Roermond City Run is ervan doordrongen dat het organiseren van evenementen overlast en hinder met zich mee kan brengen. Wij doen er dan ook alles aan deze hinder tot een minimum te beperken. Daarnaast proberen we burgers en ondernemers zo goed mogelijk te informeren.

Algemeen
Om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen, moet het parcours tijdens de wedstrijden verkeersvrij zijn. Om onnodige overlast te voorkomen, duurt de afsluiting zo kort mogelijk.

Om ervoor te zorgen dat u zo weinig mogelijk hinder van de afsluitingen ondervindt, wordt op een aantal punten in het parcours oversteekplaatsen ingericht waar u onder begeleiding van verkeersregelaars het parcours kunt oversteken. De verkeersregelaars zorgen dat dit veilig gebeurt.

Als u met uw auto vóór 16 uur de stad of wijk moet verlaten, zorg er dan tijdig voor dat uw auto buiten de afgezette straten geparkeerd staat.

sponsors