Toplopers

“Roermond City Run als leerschool voor jonge en aankomende topatleten”

De Rabobank Roermond City Run biedt jonge en aankomende topatleten, middels een mooi, afwisselend en snel parcours en fantastische ambiance, een podium waarbij ze zich kunnen meten met ervaren en internationale toplopers. Met snelle tijden bij de dames en heren in 2017, hoort de Rabobank Roermond City Run, na de Dam tot Dam Loop en Tilburg Ten Miles, tot de snelste 10EM van Nederland.

Voor de beste lopers zijn er geldprijzen. Voor het verbeteren van het parcoursrecord heeft de organisatie de Roermond City Run bonussen beschikbaar gesteld . Ook zijn er extra geldprijzen beschikbaar gesteld voor de snelste Benelux-atleten.

Topatleten 10EM
Topatleten die in aanmerking willen komen voor een gratis startnummer op 10 EM moeten minimaal de laatste 2 jaar aantoonbaar sneller hebben gelopen dan 55:00 bij de mannen en 1u05 bij de vrouwen.

Atleten die vanaf 2015 aantoonbaar sneller hebben gelopen dan 50:00 min bij de mannen en 1:00:00 bij de vrouwen kunnen tevens in aanmerking komen voor een beperkte reiskostenvergoeding. De organisatie keert geen startgelden uit.

Ben je een topatleet en wil je meedoen aan de Rabobank Roermond City Run dan kun je contact opnemen met racedirector Cor Lambregts. E-mail : run@roermondcityrun.nl.

Geldprijzen (alleen op de 10EM)

 • Top 10 Heren
 • Top 10 Dames
 • Top 5 Heren Benelux extra geldprijzen (alleen geldig voor toplopers met wedstrijdlicentie NL, B of Lux en sneller dan 53 min.)
 • Top 5 Dames Benelux extra geldprijzen (alleen geldig voor toploopsters met wedstrijdlicentie NL, B of Lux en sneller dan 1 uur en 3 min.)
 • Top 3 Heren 35+ **
 • Top 3 Dames 35+ **
 • Top 3 Heren 45+

 

Voor de eerste heer en eerste dame uit de gemeente Roermond zijn er bekers beschikbaar!

** Atleten 35+ die willen meedingen voor de prijzen bij Top 10 Heren of Dames moeten dit tot uiterlijk 20 april bij de racedirector kenbaar maken. Ze doen dan niet mee voor de geldprijzen in de categorie 35+

Parcoursrecords
De organisatie heeft voor de snelste loper en loopster die op de 10EM onder het huidige wedstrijdrecord loopt een extra premie beschikbaar gesteld.

Huidige besttijden

 • Heren 46'23" Aleme Zewdu Mekonnen (2015)
 • Dames 53'28"Nancy Arusai (2016)
   
sponsors