PERSBERICHT
Feestelijke 10e Roermond City Run in 2023, niet in 2022
Roermond, 18 januari 2022 – Het had een klapper moeten worden, maar nu blijft het oorverdovend stil op zondag 10 april in de binnenstad en omgeving van Roermond. Geen startschot, geen hardlopers, geen aanmoedigingen. Kortom, geen Roermond City Run. Het is te onzeker of het grootse event kan doorgaan en daarom heeft het bestuur besloten – alle voorbereidingen ten spijt – een streep door editie 2022 te zetten. De jubileumeditie, de tiende, moet een megafestijn worden, vertelt voorzitter Anne Schmidt. “Het moet een grote happening worden met nieuwe, verrassende elementen. Het risico is nu te groot. Dadelijk is alles klaar, is iedereen ingeschreven en kunnen we alsnog niet starten. We richten onze pijlen nu op 16 april 2023.”

Een nóg mooier event
Mooie plannen liggen er en de voorbereidingen waren al in volle gang. Het bestuur, de coördinatoren en andere vrijwilligers van Roermond City Run waren er tot voor kort heilig van overtuigd op 10 april een mooie 10e editie te vieren. Het idee was uit te pakken met een aangepaste route, een nieuwe start en finish en festiviteiten. Helaas. Het coronavirus en de evenementenstop gooien een hoop roet in het eten. “We waren op weg om er een nóg mooier event van te maken dan het al was. En nu kan het draaiboek weer even terug de ijskast in. Heel jammer. Maar we zitten niet bij de pakken neer en gaan uiteraard door met de voorbereidingen voor het knalfeest volgend jaar”, vertelt Anne Schmidt.

De evenementenagenda zit vol
Niet alleen de Roermond City Run delft het onderspit. Ook andere evenementen zijn afgelast of worden verplaatst naar een latere datum in 2022. Is een verplaatsing geen optie voor de Roermond City Run? “We hebben hierover nagedacht, maar het blijft hoe dan ook een gok. Als je al een geschikte zondag vindt, dan kan het zomaar zijn dat het dan nóg niet kan doorgaan. Bijvoorbeeld omdat je niet genoeg helpende handjes hebt tijdens het evenement. Of omdat we de medische ondersteuning niet rond krijgen. En daarbij is het zo dat er al veel evenementen plaatsvinden of worden uitgesteld naar later in het jaar, waardoor de evenementenagenda hartstikke vol zit. Dat is dus geen optie.”

Samen gezellig en sportief bezig zijn
Het hardloopevent vindt voor het derde jaar op rij geen doorgang. Live. In 2021 is een virtueel event georganiseerd waarbij deelnemers zelf een route renden en deze in een speciaal ontwikkelde Roermond City Run app uploadden. Anne vertelt over de app: “Je merkt dat mensen over het algemeen gewoon bij elkaar willen komen en gezellig en sportief bezig willen zijn. Samen. Zo’n app is leuk en dient in de toekomst ook ter ondersteuning van het live evenement. Maar vooralsnog richten we ons niet meer op individuele hardloopactiviteiten.” Het niet doorgaan van de City Run is een gemis voor Roermond en zeker voor de trouwe deelnemers die iedere keer weer hun beste beentje voorzetten. Bovendien snakken we met zijn allen naar iets positiefs. Fingers crossed dus voor 16 april 2023.